Három hóvégi paleo étel

Itt a hó vége, ilyenkor előfordul, hogy jobban oda kell figyelni arra, hogy mi kerüljön a boltban a kosárba. Ám a financiális megszorítások sem indokolhatják, hogy ne együnk finomat és ráadásul egészséges paleo ételt. Íme a három hóvégi paleo étel, amely nem dönt anyagi romlásba. 

A csirke, ami pulyka

Fűszeres csirkecsíkok a neve ellenére pulykacombból készülnek. Igazi hóvégi paleo étel, mert a legdrágább pulyacomb is maximum 1200-1300 forintba kerül kilónként. Ha van olyan szerencsénk, hogy épp hóvégén van akció, akkor akár ezer forintért is adhatnak belőle egy kilónyit. Érdemes belőle betankolni, mert remek ételek készülhetnek belőle. 

Hóvégi paleo ételek: húsmentesen

Nem kell unalmasnak lennie a zöldségeknek sem, még akkor sem, ha épp hóvége van. A paleo zöldség curry igazán varázslatos étel minimál áron. Az a jó benne, hogy húsmentesen is laktató és sok időt sem kell az elkészítésével tölteni. Remekül dobozolható, így másnapi ebéd is lehet belőle, ha dupla adagot készítesz.

Retró paleo

A retró ételek között is akad olyan, amely apró módosítással teljesen paleo és még a rég ízvilágát is megtartja. Ilyen a paradicsomos gombóc, amely ugyanolyan gyorsan elkészül, mint a hagyományos verziója. Miután nem kell hozzá semmi különleges alapanyag, ezért hóvégén is érdemes elkészíteni ezt az ételt.