Paleo gombakrémleves

A gombát minden formában imádom. Ám a Férjek Ferrarija csak az ízét kedveli, az állagát nem. Fogalmam sincs ez miként fordulhat elő, de az biztos, hogyha gombát akarok enni, akkor pépesítve kell valahogy megfőznöm, ha nem csak egyedül akarom az egészet bekebelezni. A feladat egyik megoldása a paleo gombakrémleves, amely igen jó előétel.

Hozzávalók:

fél kg gomba, 1,5 liter húsleves, 1 teáskanál kakukkfű, só, törött bors, 1 teáskanál majoranna, 2 evőkanál kókuszzsír, 1 fej vöröshagyma.

Elkészítése:

  1. A kókuszzsíron megpároljuk a kockára aprított vöröshagymát.
  2. Amikor már üveges, akkor hozzádobjuk a felaprított gombát.
  3. Megsózzuk és fűszerezzük.
  4. 2-3 percig pároljuk a gombár, majd felöntjük a húslevessel.
  5. Addig főzzük, amíg a gomba megpuhul.
  6. Botmixerrel krémlevest készítünk belőle.

Tipp:

Bármilyen gombából finom lesz. Kevés kókusztejszínnel és sült baconnal vagy reszelt keménysajttal érdemes tálalni. Ha nincs húsleves kéznél, akkor sima vízzel is fel lehet önteni és 1-2 evőkanál mentes ételízesítőt kell bele tenni, valamint erősebben érdemes fűszerezni.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben