Sajtos paleo muffin

Beleszerettem az édesburgonyalisztbe. Igaz, nem a legolcsóbb lisztek egyike, de remekül lehet használni. Ezúttal sajtos paleo muffin készült belőle, amely kiváló reggeli vagy uzsonna lehet. Akár szendvicsnek is alkalmas. Ehhez csak ketté kell vágni, megtölteni minden földi jóval és összeilleszteni ismét.

Hozzávalók:

6 evőkanál édesburgonyaliszt, 3 evőkanál zsír, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál citromsav, 1 tojás, 1 dl víz, 5 dkg keménysajt, 1 teáskanál só, szezámmag.

A sajtos paleo muffin elkészítése:

  1. A tojást összekeverjük a vízzel és a sóval.
  2. Az édesburgonyalisztet összekeverjük a szódabikarbónával, citromsavval és a reszelt kemény sajttal.
  3. Beleöntjük a tojásba a megolvasztott zs0rt.
  4. Összekeverjük a száraz és a folyékony hozzávalókat és összekeverjük.
  5. Muffinformába tesszük és megszórjuk a tetejét szezámaggal.
  6. 180 fokon 30-35 perc alatt elkészül.

Tipp:

A szezámmag elhagyható. A citromsavat 2-3 evőkanál citromlével is pótolhatod. Ebből az adagból 12 kicsi vagy hat normál méretű muffin készülhet.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben