Sült zabkása

A paleo étrendben megtűrt élelmiszer a zab. Ajánlás szerint csak keveset érdemes belőle enni, de azt sem mindenkinek. A magam részéről benne hagytam az étrendemben, mert nem tapasztalok negatív hatást. Ráadásul meglehetősen szeretem. A sült zabkása nagyon egyszerű, sós reggeli falat vagy szendvics alap lehet.

Hozzávalók:

1 tojás, 20-25 dkg zabpehely, 2-3 dl víz, 1 evőkanál mentes ételízesítő, 1 teáskanál só, zsír.

A sült zabkása elkészítése:

  1. A zabpelyhet kávédarálón finomra daráljuk.
  2. A tojást összekeverjük a vízzel, a mentes ételízesítővel és a sóval.
  3. A fűszeres tojáshoz hozzáadjuk a darált zabpelyhet. Lágy nokedlitészta sűrűségűnek kell lennie.
  4. Serpenyőben olajat hevítünk.
  5. Kanalanként beleteszünk a masszából és ellapogatjuk korong formájúra.
  6. Mindkét oldalát világosbarnára sütjük.

Tipp:

A legjobb füstült szalonna zsírjában kisütni, mert az is ad neki egy plusz ízt.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben