Paleo diéta: Fogyókúra édesburgonyával?

Már nagyon közeleg a strandszezon és biztosan sokan vannak, akik még tökéletesítik a bikinivonalaikat. Az édesburgonya jó társuk lehet abban, hogy éhezésmentesen érjék el kitűzött céljukat. Bár a paleo diéta során nem kell éhezni, azért a fogyókúra mégis csak kellemesebb édesburgonyával. Három okból is.

Édesburgonyát ma már nem nehéz beszerezni, sőt az ára is egyre lejjebb megy. Érdemes akkor feltankolni nagyobb készleteket, amikor akciósan kínálják 400-500 forint között kilóját. Hűtőben sokáig eláll még meghámozva, felszeletelve is napokig friss marad.

Zöldség az édességben

Az édesburgonya avagy batáta természetesen édes inulin tartalma miatt. Nem mellesleg alacsony a kalóriatartalma. Éppen ezért remekül használható paleo édességekben. Ilyen például a paleo csokis puding, amely igazán alakbarát édesség lehet a paleo diéta során.

Alacsony glikémiás index

Az édesburgonya avagy batáta azért is remek összetevője lehet a paleo diéta alapanyagainak, mert nem emeli az egekbe a vércukorszintet, miután megettük. Így nem csak sokkal egészségesebb lehet a szervezetünk számára, hanem segíthet legyőzni a falási rohamokat és a cukoréhséget is. Tegyük bele például egy tartalmas gulyáslevesbe, egy zöldségkrém levesbe vagy a zöldség currybe. Fogyókúra esetén érdemes inkább párolva vagy főzve enni az édesburgonyát, mert így őrzi meg legjobban az alacsony glikémiás indexét.

Paleo diéta után: rostok és vitamin

Az édesburgonya rost tartalma meglehetősen magas. Ez a tulajdonsága is segíthet abban, hogy étkezés után ne nagyon hamar éhezzünk meg. Fogyókúra esetén ez nem elhanyagolható szempont.

Mindezeken túl nem csak karcsúsít az édesburgonya. Remek A-vitamin forrás, amely köztudottan fontos eleme a szem-, bőr- és a csontozat egészségének.