Zöldséges rántotta
Minden a spenóttal kezdődött. Manapság tartok itthon belőle rendszeresen a zöld turmixhoz. Igen ám, de elfogyott a többi alapanyag és a maradék spenóttal kezdeni kellett valamit. Reggel volt és további zöldségmaradékok árválkodtak a spenót mellett. Ezekből lett egy igazán jó zöldséges rántotta. Máskor is így készítem.
Hozzávalók:
2 tojás, fél szál póréhagyma, fél kaliforniai paprika, fél csomag bébispenót, 1 teáskanál mentes ételízesító, só, zsír.
A zöldséges rántotta elkészítése:
- A megforrósított zsírra rádobjuk a felkockázott kaliforniai paprikát. Átforgatjuk.
- Rádobjuk a feszeletelt póréhagymát és azzal is átforgatjuk a forró zsírban.
- Amikor a paprika és a póréhagyma is megpuhult, rádobjuk a spenótot.
- A tojásokat összekeverjük egy-két csipet sóval és a mentes ételítesítővel.
- Amikor a spenót megfonnyadt ráöntjük a tojást. Addig sütjük, amíg a tojás megdermed.
Tipp:
Ha füstölt szalonna zsírjából készíted még gazdagabb ízvilágot kapsz. A szalonnapörcöket a végén bele is keverheted.