Legjobb méregtelenítő zöldségek-gyümölcsök

Arról már sok tanulmány szólt és Szendi Gábor is írt róla, hogy a nehézfémek mennyire károsak a szervezetünkre. Alattomos módon jutnak be a szervezetünkbe, nem is gondolnánk mennyi mindennel. A testünkben pedig nagy galibát tudnak okozni. A legegyszerűbb megoldás, ha elkerüljük őket. Ugyanakkor léteznek olyan élelmiszerek, alapanyagok, amelyek segíthetik kiürülni szervezetünkből ezeket a káros anyagokat. Érdemes ezeket gyakran beiktatni az étrendünkbe. Íme a legjobb méregtelenítő hírében álló zöldségek és gyümölcsök.

A citrom nem csak a megfázásra vagy a C-vitamin pótlására remek, hanem arra is, hogy a felhalmozódott ólmot kiürítse a szervezetből.

Ugyanígy hasznos a koriander levél, amelyet javasolt a salátákba beletenni. A fokhagyma nem csak a magas vérnyomásban szenvedők gyógyszere, de a méregtelenítésben is élen jár.

Ugyanígy szuper étel a cékla. Számos hasznos összetevője nélkülözhetetlen. Használjuk salátákba nyersen, ivólevekbe szintén nyersen vagy akár főzve savanyúságnak. Testünk csak hálás lehet ezért az “üzemanyagért”.

A higany nagy ellenszere a kurkuma. Segíti a máj és a vese működését. Manapság turmixokba, sőt kekszekbe is használják. Tedd a húslevesbe, főzelékekbe és a sült ételekhez. Amellett, hogy szép színe és remek íze lesz, még az egészségednek is használ.

A gyömbérről méltatlanul feledkeztünk el. Manapság kezd újra hódítani Magyarországon, pedig – a régi szakácskönyvek tanúsága szerint – már évszázadok óta honos Magyarországon. Magad is termesztheted, akár az erkélyen egy ládában is. Remek fűszer számos ételben.

Ezek a zöldségek, gyümölcsök és alapanyagok nem helyettesítik az orvosi kezelést. Ha bármilyen mérgezéssel kapcsolatos tünetet észlelnél magadon, fordulj azonnal orvoshoz.