Tavaszi töltött tojás

A hagyományos töltött tojás könnyedebb tavaszi verziója. Remek vendégváró falat, akár önmagában, akár salátával. A húsvéti asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók:

10 tojás, fél szál füstölt kolbász, 10 dkg vaj, só, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 szál újhagyma, 1 evőkanál dijoni mustár.

A tavaszi töltött tojás elkészítése:

  1. A tojásokat megfőzzük.
  2. A főtt tojásokat kettévágjuk és a sárgájukat külön edénybe tesszük.
  3. A sárgájukat összekeverjük a puha vajjal, sóval és dijoni mustárral.
  4. Hozzákeverjük a bőrétől megfosztott és felaprózott füstölt kolbászt.
  5. Hozzákeverjük a felaprított snidlinget, petrezselymet és újhagymát.
  6. A masszát visszatöltjük a tojásokba.

Tipp:

Tavaszi salátátval, vagy reteksalátával tálalva kitűnő és könnyű főfogás válik belőle.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben