Kaptunk néhány gumó csicsókát, amivel kezdenem kellet valamit. Korábbi tapasztalataim alapján kizárt, hogy egyszerre megegyem, mert biza “szeleskedésbe” csap át a dolog. Így a legjobb megoldásnak a csicsókás zöldségfasírt látszott. Ebből az adagból nyolc nagyobb fasírt készíthető. Az elkészítését a recept alján található videón is megnézheted.
Hozzávalók:
1 teáskanál fűszerpaprika, 1 teáskanál fokhagyma granulátum, 1 teáskanál majoranna, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál lestyán, 3 teáskanál édesburgonyaliszt, 3 evőkanál kókuszzsír, 2 szál sárgarépa, 1 gumó csicsóka, 1 fej vöröshagyma.
A csicsókás zöldségfasírt elkészítése:
- A zöldségeket késes aprítóban finomra őröljük.
- Egy tálba téve a zöldségekhez tesszük a fűszereket.
- Alaposan elkeverjük.
- Serpenyőben megforrósítjuk a kókuszzsírt.
- Evőkanállal beleszaggatjuk a zöldségfasírtokat.
- Aranybarnára sütjük mindkét felét.