Fűszeres sült oldalas

Nem voltam túl nagy híve az oldalasnak. Valószínűleg azért, mert sosem ettem igazán jól fűszerezett és puhára sült változatot. Egészen addig, amíg FF anyukája meg nem lepett minket egy remekül megpuhult változattal. Azóta tervezem, hogy magam is készítek, így ma amikor lementem a megszokott beszerző helyemre, megláttam, hogy visszautasíthatatlan áron kínálják a sertésoldalast. Vettem is belőle egy kilónyit és megsütöttem. Isteni lett a fűszeres sült oldalas, de sose lesz belőle gyors vacsora.

Hozzávalók:

1 kg sertés oldalas, 2 dl paradicsomlé, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál kaukkfű, 1 teáskanál majoranna, fél teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál chili paszta, 3 evőkanál agavé szirup, só, 4 evőkanál zsír, víz.

A fűszeres sült oldalas elkészítése:

  1. A fűszereket összekeverjük a paradicsomlével.
  2. Az oldalast megsózzuk.
  3. Bepácoljuk a fűszeres paradicsomlével mindkét oldalát.
  4. Tepsibe tesszük és hozzátesszük a zsírt és egy fél bögrényi vizet.
  5. Letakarjuk alufóliával.
  6. 180-200 fokon 2,5-3 órát (!) sütjük.
  7. Salátával tálaljuk.

Tipp:

Jót tesz a húsnak, ha egy éjszakára benne hagyod a pácban. Sütheted 160 fokon is, de akkor legalább 4-5 óra lesz a sütési idő.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben