Sonkás sajtos töltött palacsinta
Hétvégi nyugodt reggelek kedvelt napindítója ez a sonkás sajtos töltött palacsinta nálunk. Természetesen csak hagyományostechnikával elkészített füstölt sonka kerülhet bele.
Hozzávalók:
Füstölt sonka, keménysajt, 2 tojás, 2 dl víz, 4 púpozott evőkanál zabpehelyliszt (vagy gesztenyeliszt), 1 teáskanál szódabikarbóna, kókuszzsír.
Elkészítése:
- A tojásokat felütjük egy tálba.
- Hozzáadjuk a viz felét és elkeverjük.
- Hozzáadjuk a zabpehelylisztet (vagy gesztenyelisztet) és a szódabikarbónát. Alaposan elkeverjük.
- Hozzáöntjük a maradék vizet.
- Felhevítjük forróra apalacsintasütőt és egy fél teáskanál kókuszzsírt teszünk bele.
- Beleöntünk egy merőkanálnyi palacsintatésztát.
- Amikor megsült az egyik fele, megfordítjuk.
- Ekkor rakjuk rá a palacsinta felére a felkockázott füstöltsonkát és a lereszelt keménysajtot.
- Majd ráhatjuk a másik felét.
- Ezután ismét megfelezzük és összehajtjuk.
- Tányérra tesszük.