Sonkás sajtos töltött palacsinta

Hétvégi nyugodt reggelek kedvelt napindítója ez a sonkás sajtos töltött palacsinta nálunk. Természetesen csak hagyományostechnikával elkészített füstölt sonka kerülhet bele.

Hozzávalók:

Füstölt sonka, keménysajt, 2 tojás, 2 dl víz, 4 púpozott evőkanál zabpehelyliszt (vagy gesztenyeliszt), 1 teáskanál szódabikarbóna, kókuszzsír.

Elkészítése:

  1. A tojásokat felütjük egy tálba.
  2. Hozzáadjuk a viz felét és elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a zabpehelylisztet (vagy gesztenyelisztet) és a szódabikarbónát. Alaposan elkeverjük.
  4. Hozzáöntjük a maradék vizet.
  5. Felhevítjük forróra apalacsintasütőt és egy fél teáskanál kókuszzsírt teszünk bele.
  6. Beleöntünk egy merőkanálnyi palacsintatésztát.
  7. Amikor megsült az egyik fele, megfordítjuk.
  8. Ekkor rakjuk rá a palacsinta felére a felkockázott füstöltsonkát és a lereszelt keménysajtot.
  9. Majd ráhatjuk a másik felét.
  10. Ezután ismét megfelezzük és összehajtjuk.
  11. Tányérra tesszük.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben