Medvehagymás pogácsa paleo módra

Elkezdődött a medvehagyma szezon. Gyorsan kell cselekedni ilyenkor, mert hamar véget ér. Így, amikor megpillantottam az első leveleket a piacon, már a kosaramba is tettem két csokrot. Többféle étel készült belőle. Az egyik a medvehagymás pogácsa paleo módra.

Hozzávalók:

6 dkg tápiókakeményítő, 2 dkg bambuszrostliszt, 2 dkg utifűmaghéj, 2 dkg földimandulaliszt, 2 dkg szezámmagliszt, 1 dkg sütőpor, 1 csokor medvehagyma, 2 tojás, 10 ml citromlé, 20 ml víz, 3 evőkanál zsír, 5 dkg keménysajt, 1 teáskanál só.

Elkészítése:

  1. A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük.
  2. A tojást, olvasztott zsírt, vizet és citromlevet is alaposan összekeverjük.
  3. Vegyítjük a száraz és a folyékony hozzávalókat.
  4. Fél óráig állni hagyjuk.
  5. Nyújtódeszkára tesszük és 1 centi vasatagra nyújtjuk.
  6. Kis pogácsákat szaggatunk belőle.
  7. A tetejükre reszelt sajtot teszünk.
  8. 170 fokon 25-30 perc alatt elkészül.