Karfiolpizza

Sokáig ellenálltam a pizza ezen változatának. Egyszerűen csak azért, mert nem hittem el, hogy finom lehet. Jelentem pozitívan csalódtam és a karfiolpizza igenis finom. Legalább is, úgy, ahogy én készítem.

Hozzávalók:

1 nagyobb fej karfiol, 2 db közepes tojás, 40 dkg kemény sajt, 2 dl paradicsomlé, 2 teáskanál fokhagymapor, 1 teáskanál oregánó, 1 teáskanál bazsalikom, 1 evőkanál eritrit, 1 szál füstölt kolbász, só, bors.

A karfiolpizza elkészítése:

  1. A karfiolt késes aprítóban a lehető legkisebbre aprítjuk. (Le is reszelhetjük, de sokkal munkásabb.)
  2. Alaposan besózzuk és félre tesszük 20 percre.
  3. A paradicsomlevet összekeverjük 1 teáskanál fokhagymaporral, borssal, egy csipet sóval, a bazsalikommal és az oregánóval. Ezt is félre tesszük.
  4. Lereszeljük a sajtot.
  5. Felkarikázzuk a füstölt kolbászt.
  6. A karfiolt konyharuhába tesszük és alaposan kicsavarjuk.
  7. A karfiolt összekeverjük 1 teáskanál fokhagymaporral.
  8. Hozzáadjuk a két tojást és a sajt felét.
  9. Alaposan összekeverjük.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk úgy, hogy a lehető legvékonyabb legyen.
  11. 180 fokon 35 percig sütjük. (Addig, amíg elkezd barnulni a karfiol.)
  12. Kivesszük és rákanalazzuk a fűszeres paradicsompürét.
  13. Rátesszük a felkarikázott füstölt kolbászt.
  14. Rászórjuk a reszelt sajtot.
  15. Forró sütőbe visszatesszük és ráolvasztjuk a sajtot.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben