Paleo farsangi fánk

Sosem próbáltam volna fánkot sütni, ha nem kérnek meg rá. Így bementem a konyhába és végül sikerült egy igazán hagyományos fánk ízű paleo fánk sült ki. Végül is farsang van! Egyébként pedig sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészül, mint a hagyományos változat.

Hozzávalók:

  • 100 g tápiókakeményítő
  • 20 g bambuszrosliszt,
  • 10 g utifűmaghéj,
  • 50 g kókuszliszt,
  • 15 g szezámmagliszt,
  • 2 g szódabikarbóna,
  • 3 m-es tojás,
  • 145 ml víz,
  • 60 g eritrit,
  • 5 ml citromlé,
  • egy teáskanál vaníliaaroma,
  • kókuszzsír.

Elkészítése:

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük.
  2. A tojásokat, a vizet, a citromlevet és az eritritet is összekeverjük egy külön tálba.
  3. Összeöntjük a hozzávalókat és alaposan elkeverjük.
  4. Lágy tészta lesz belőle.
  5. Legalább fél órát pihentetjük, de lehet 45 percig is.
  6. Sodrófával maximum egy centi magasra inyújtjuk.
  7. Közben bambuszrosttal megszórjuk, hogy ne ragadjon.
  8. Öt-hat centi átmérőjű korongokat szaggatunk belőle és a közepét az újjunkkal kilukasztjuk.
  9. Közepesen forró, bő kókuszolajban sötétbarnára sütjük.
  10. Cukormentes, házilekvárral tálaljuk.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben