5 + 1 ínycsiklandó hétvégi paleo étel

Péntek van és biztosan azon gondolkodsz már egy ideje, hogy mi is legyen a család asztalán a hétvégén. Nem könnyű megszervezni, hogy finom, paleo, évszaknak megfelelő ételsor legyen és ne is kelljen a hétvégédet a konyhába száműzve tölteni. Maradjon némi idő a pihenésre is.

Vagy a szánkózásra, ha még lesz szombat délután hó. Íme öt plusz egy nagyszerű hétvégi paleo étel receptje, amely a fenti elvárásoknak megfelel. Bár a család ízlését nem ismerhetem.

5 + 1 remek hétvégi paleo étel

A paleo svéd húsgolyó minden esetben remek választás. Akár vasárnapra is ekészítheted ey kicsit nagyobb mennyiségben, így másnap ebédre is dobozolhatod. A golyók gyártásába akár a gyerekeidet is bevonhatód, remek móka lesz.

A paleo gulyásleves azért remek választás hétvégére, mert ebből is készíthetsz nagyobb mennyiséget és a hét elején gyors vacsoraként is “kiszolgálja” a családot. A leves mellé pedig összedobhatsz egy gyors banánpalacsintát.

A paleo krumplikrokett önmagában is remek egytálétel. Ugyanakkor tálalhatod akár sülthús mellé is. Ez az étel is remekül dobozolható és szállítható. Ráadásul még melegítened sem kell, mert hidegen is finom.

A gombapörkölt igazi gyors és laktató étel. Nagy előnye, hogy a maradékából még számos más igen finom étel készíthető. Például bakonyi csirkemell. A gombapörköltet tálald sült édesburgonyával. A bakonyi csirkemellett salátával vagy vele sült zöldségekkel.