Paleo padlizsánkrém
A padlizsánt elsősorban krém formájában szeretem. Egyéb esetben nem annyira, így nem is nagyon készítek belőle mást. A paleo padlizsánkrém azonban páratlanul finom és nagyon gyorsan fogy.
A fotón azt láthatod, amikor hidegen kevertem össze a hozzávalókat. Ha a padlizsán még langyos és úgy teszed hozzá a többi hozzávalót, akkor egynemű krémmé tudod turmixolni. Sűrítheted főtt tojással, paleo majonézzel vagy vaj helyett használhatsz olívaolajat. De ebben az esetben más lesz az íze.
Hozzávalók
2 nagyobb padlizsán, 4 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, 1 teáskanál dijoni mustár, só, bors.
Elkészítése
- A padlizsánokat villával körben megszurkálom.
- Forró sütőbe teszem és addig sütöm, amíg barna nem lesz kívülről és össze esik.
- Sütőből kivéve tiszta konyharuhával letakarom és állni hagyom.
- Amikor langyos megtisztítom a héjától.
- Mély tálba teszem és hozzádobom a többi hozzávalót.
- Alaposan átturmixolom botmixerrel.