Paleo paradicsomlé

Minden évben teszek el paradicsomlevet, mert télen remek dolog előkapni és valami gyors finomságot készíteni belőle. Például paradicsomos gombócot vagy pizzaszószt netán bolognai szószt. Nem borzalmas munka, csak sok paradicsom kell hozzá és egy jó paradicsompasszírozó.

Ha sűrűbbre főzöd, akkor máris kész a szósz alapod, már csak fűszerezni kell. Ha még eltevés előtt fűszerezed, akkor házi ketchupod lesz belőle. Remek gasztroajándék karácsonykor!

Hozzávalók

rengeteg paradicsom

Elkészítése

  1. A megmosott paradicsomokat alaposan átvizsgáljuk és a kicsit is rossz részeit kivágjuk.
  2. Feldaraboljuk és nagy fazékba tesszük.
  3. Addig főzzük közepes lángon, amíg kifordul a héjából.
  4. Lepasszírozzuk.
  5. Kifertőtlenített üvegekbe tesszük.
  6. Szárazdunsztban hűtjük ki.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben