Az öt legjobb cukkinis paleo recept

Idén kicsit korábban érkezett a cukkini-szezon, csakúgy, mint minden más zöldség vagy gyümölcs esetén. Így hamarabb foglalta el a zöld “jóllakott kígyó” a konyha minden egyes szegletétnálunk. Ugyanis a család mindkét kertjéből érkeznek a cukkini-zsákmányok. Na, nem panasz, mert ilyenkor jöhetnek az újabb és újabb receptek. Kész kísérleti laborítórium válik a konyhából, ugynai ilyenkor bevonulok kis laboromba (értsd úgy, hogy tényleg kis konyha, végül is egy aprócska panellakásé) és akkor jövök újra elő, amikor egy újabb receptet megalkottam cukkiniből. Szeretjük persze a rántott cukkinit is, de ez a növény ennél többet érdemel. Semleges íze, könnyű termeszthetősége és olcsósága arra teszi érdemessé, hogy számos receptet alkossunk vele. Íme az öt legjobb cukkinis recept, hogy nálatok is kedvenc legyen ez a remek zöldség.

Nálunk a tavalyi nyár egyértelmű sikere volt a cukkinigolyóNem győztem sütni, mert a Férjek Ferrarija és a hamarosan állatorvos is egyfolytában követelte. Remek módja a cukkini-monstrumok likvidálásának.

Ha szeretnél remek gyümölcslekvárt, de nincs elég gyümölcsöd, akkor is remek szolgálatot tesz a cukkini. Segítségével készítettem a nyár közepén narancs lekvárt és nektarin lekvárt. Nem bonyolult és meglehetősen pénztárcabarát befőzisi technika.

Ráérős reggeleken villásreggelizni páratlanul kellemes. Legalább is mi nagyon élvezzük, amikor lehetőségünk nyílik rá, pláne, ha mindezt hétközben is megtehetjük. Cukkini-szezonban gyakran kerül az asztalunkra a cukkini-lepény, amely akár vacsorára is elkészíthető, mert könnyű és gyors étel.

Amíg nem kezdtem el komolyabban kísérletezni a cukkini felhasználásával, eszembe sem jutott, hogy használhatnám a tészták alternatívájaként. Mostanában már spagetti formában is. De a legegyszerűbb felhasználási módja, ha lasagne tésztának szeleteljük fel.

A cukkini ahogy lekvárként, úgy más édességként is remek alapanyag. Sosem gondoltam volna, hogy egy extra csokis süteményben, vagyis paleo brownie-ban fogom egyszer használni, De bevált, mi több, az egyik nagy kedvencünk lett. Próbáljátok ki, érdemes!