Elindult a paleo főzőiskola: egy valóban gyakorlatias paleo tanfolyam

Ahogy azt a különböző megnyitókon és nagy, fontos bejelentéseken szokás mondani: nagy örömmel jelentem be, hogy elndult a Paleolcsó-féle paleo főzőiskola, ahol igazán egyedi és személyre szabott paleo tanfolyam várja az érdeklődőket. Ennyit a hivatalos bejelentésről és most elmondom mi is ez az egész valójában.

 

Paleo főzőiskola, avagy a gyakorlatias paleo tanfolyam

Ott kezdődött, hogy már akkor elkezdtem paleo étrenden élni, amikor még csak nagyon kevesen ismerték ezt az egészet. Nem voltak paleo boltok, a bio boltokban külön paleo részlegek és cukrászdák sem kínálták “mindenmentes” termékeiket. Kész paleo lisztkeverékek és házhozszállított paleo menük sem léteztek. És még sok éven át nem voltak ilyenek, miután elkezdtem az étrendet. Voltak Szendi Gábor és Mezei Elmira könyvei és kész. Gesztenyelisztért vagy kókuszolajért még budapesti viszonylatban is nagy túrákat kellett tenni és természetesen arany áron lehetett hozzájutni. (Mi tagadás az ára azóta sem lett sokkal olcsóbb.)

 

Miért lettem mégis paleós?

Történt, hogy összeidegeskedtem magamnak egy remek refluxot, amelyhez a megoldást első körben az orvosnál kerestem. Miután a gyógyszeres kezelés nem segített, mindenféle szondázásos és műtétes megoldást vázolt fel a jövőre nézve. Más gyógymód után néztem. Újságíró vagyok, az információszerzés nem esik nehezemre. Így néhány napos utánajárás eredménye a következő lett: kétféle gyógytea és paleo étrend. Az áttérés kegyetlen volt. Pár hét múlva viszont áttért az agyam is és egyre több ötletem lett a konyhában. Végül is főzni tudtam, így csak a kreativitás kellett. Aztán jött a család megtérítése, amely során évekbe telt mire meggyőztem az anyukámat, hogy biza semmivel nem drágább ez az életmód, csupán némi odafigyelés kell és kreativitás. Jelentem sikerült, azóta a férjem és családja is átesett hasonló procedúrán sikerrel. A barátok, munkatársak is megszokták a számukra szokatlan ételeim látványát, többek az ízét is. Sőt, gyakran megkóstolják és ők is elkészítik. Sokszor szolgálnak tesztalanyként, de egyáltalán nem bánják.

 

A takarékos paleo főzőtanfolyam

A paleo folyamatosan változik annak fényében, hogy mit is hoznak a legújabb kutatások. Így az évek folyamán ezzel is lépést kellett tartani. Ez most is tart. Ugyanakkor olyan méretű tapasztalatot halmoztam fel, amit szívesen átadok bárkinek, akár kezdő a konyhában, akár gyakorlott szakács. Ezért indult a Paleolcsó keretében a  paleo főzőiskola. A blogban vagy a videókon persze megmutathatom mit és hogyan érdemes megfőzni, megsütni. Ugyanakkor nem feltétlenül sikerül majd ez neked otthon elsőre, még akkor sem, ha a “mindenevő” konyhában már gyakorlott vagy. Kísérletezni pedig nem mindenkinek van kedve és ideje. A Paleolcsó paleo főzőtanfolyamán viszont személyesen mutatom meg a praktikákat,  hogy a gyakorlatban tanuld meg a paleo konyha sajátos fortélyait. Ebben segítek neked ott úgy, hogy a takarékosság elvét is szem előtt tartjuk. Vagyis finom, egészséges, paleo ételeket készítünk el pénztárcabarát áron. Ezért is készítettem ajándékba tavaszi menütervet bevásárlólistával azoknak, akik eljönnek a tanfolyamra. Így született meg elsőként a maradékos tanfolyam, amely nem csak arra tanít meg, hogy miként használd fel a megmaradt ételeket. Ugyanis ezeket a recepteket akár friss alapanyagokból is elkészítheted és még akkor is gazdaságos lesz. (Igen, lesz többféle tanfolyam is, hamarosan.)

 

Mit ad még a paleo főzőiskola?

Hat könnyen és gyorsan elkészíthető receptet, amelyet te magad alkotsz meg. Ugyanis egy tanfolyam legfeljebb három főből áll. Így magabiztos tudást kapsz, mert mindenre lesz időnk. Feltehetsz minden paleóval kapcsolatos kérdést. A főzés során pedig mindenben segítek neked. Mindent elmondok és meg is mutatok. Így magabiztos tudással vághatsz neki a hétköznapi főzésnek a saját otthonodban. Nem csak egészséges, finom és paleo ételeket tudsz majd megfőzni, de takarékoskodsz is majd a konyhapénzen. Ellátlak jónéhány hasznos beszerzési tanáccsal. A megszerzett tudással már akár vacsora-vendégeket is hívhatsz.

Minden elkészített ételről kinyomtatott receptet kapsz, amit haza is vihetsz.

 

Miként működik a paleo főzőiskola?

A Paleolcsó tankonyhája a XI. kerületben van. A paleo tanfolyam megtartására hoztuk létre a tankonyhát. Amikor megérkezel egy kávé vagy tea mellett röviden megismerkedünk. Ezután kezdünk el főzni. Mindenkinek saját tűzhelye van munkafelülettel. A szükséges alapanyagok ott várnak rád, természetesen a hűtendőkön kívül. Minden ételt magad készítesz el. Az ételeket helyben meg is esszük. Ha mégis haza vinnéd, arra is van lehetőség.

Szükség esetén természetesen mellékhelyiség áll rendelkezésedre. Sőt, amikor megérkezel meg is foglak kérni egy alapos kézmosásra.

Ha bármi kérdésed adódik, akkor írj nekem az info@paleolcso.hu e-mail címre.

Főzzünk együtt finomat, egészségeset pénztárcabarát módon!