Paleo vendégváró falatkák

A karácsonyi látogatások alkalmával készültek el a Paleo vendégváró falatkák. Azért jött létre, mert meglátogattak minket régen látott barátaink, de kikötötték, hogy nem főzhetek. Hát, nem főztem, hanem sütöttem egy kis harapnivalót. Minden tiltakozás ellenére sikert arattam vele.

Tehetsz rá házi ketchupot is. Tűzhetsz rá más zöldségeket is, például paprikát vagy hónapos retket.

Hozzávalók

0,5 kg darált pulykahús, 2-3 szem lila batáta, só, bors, vöröshagyma, fokhagyma, 1 tojás, cheddar sajt, ecetes uborka, fogpiszkáló.

Elkészítése

  1. Megfőzzük a lila édesburgonyát.
  2. Egy nagyobb tálba tesszük a darálthúst, fűszereket, főtt batátát, az összeaprított vöröshagymát, fokhagymát, tojást.
  3. Összekeverjük alaposan.
  4. Kis gombócokat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. 190 fokon 30-35 percig sütjük.
  6. A sajtból vékony szeleteket vágunk.
  7. A golyók tetejére tesszük.
  8. Ráteszünk egy szeletet ecetes uborkát.
  9. Végül az egészet átszúrjuk fogpiszkálóval.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben