Paleo dödölle liszt nélkül

Ha egy vidéki, régi vágású asszonynak elmesélném Zalában vagy Vas megyében, hogy liszt nélkül készítek dödöllét, bizonyára kinevetne. Azt már elmondani se merném neki, hogy tejföl nélkül kínálom, de mégis tejföllel, amely tojásfehérjéből készül.

Ömagában is nagyon finom, de totu tejföllel az igazi.

Hozzávalók

0,5 kg édesburgonya, 3 fej vöröshagyma, só, 2 tojás, zsír.

Elkészítése

  1. Az édesburgonyát megtisztítjuk és apró kockákra felvágjuk.
  2. A hagymát is megtisztítjuk és felkockázzuk.
  3. Serpenyőben legalább 3 evőkanál zsírt felmelegítünk.
  4. Beledobjuk a hagymát és az édesburgonyát is.
  5. Addig sütjük, amíg a hagyma és az édesburgonya is megpuhul.
  6. Sózzuk.
  7. Kiöntjük egy tálba és villával összetörjük a hagymás édesburgonyát.
  8. Hozzákeverjük a két felvert tojást.
  9. Jól elkeverjük.
  10. Ismét zsírt teszünk a serpenyőbe és beleöntjük a masszát.
  11. Mindkét oldalán ropogósra sütjük.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben