Nagy kincs az ételmaradék!

Tudtad, hogy egy átlagos magyar család 50 ezer forintnyi olyan ételt dob ki egy évben, amelyet feleslegesen vásárolt meg? A konyháinkban közel 46 kilónyi ételmaradék keletkezik egy főre egy évben. Vagyis egy család esetén, négy főre számolva ez közel 200 kilónyi élelmiszert jelent. Mindez ma Magyarországon, nálad, a barátaidnál, a szomszédodnál, a családodnál.

Az esztelen pazarláson túl, szerintem neked sem mindegy, hogy mennyi pénzt dobsz ki a maradék ételekkel együtt a kukába. Ugyanis az ételmaradékok java része újrahasznosítható. Vagyis ehető! Egyféle alapanyagból készíthetsz többféle ételt és egy-egy ételből akár többféle másikat is. Akkor is, ha a paleo étrendet követed. Így időt és pénzt is spórolhatsz, amit másra költhetsz vagy mással tölthetsz. Persze mindehhez némi fantázia, odafigyelés kell és egy kis kreativitás sem árt. Napi munka és rohanás mellett kinek van ideje még azon is töprengeni, hogy mi legyen a maradékokból? De ne keseredj el, segítek neked!

Ételmaradék hasznosítása

Összeállítottam egy olyan receptgyűjteményt, amelyben maradékokból készült receptek vannak. Így nem kell többé azon törnöd a fejed, hogy például a vasárnapi sülthús maradékkal mi legyen. Több, mint félszáz receptet ajándékozok neked, számos egyéb konyhai gyakorlati trükkel, tapasztalattal, fortéllyal együtt.

Töltsd le most az e-bookot és főzz holnapra maradékokból egy jó vacsit a családnak!