Heti menü: a húsvét jegyében
Néhány hét kihagyás után ismét menütervezésbe fogtam. A közelgő húsvétra, az akciókra és a szezonalitásra való tekintettel a füstölt csülök és a tojás kapott főszerepet, több helyen az ételekben.
Igyekeztem úgy összeállítani az ételek sorát, hogy minden alapanyagot többször fel lehessen használni. Például a disznókarajból nem csak rántotthús, hanem gyros, sőt raguleves is lehet. De elkészítheted – ha úgy gondolod vagy van a mélyhűtődben – más húsokból is. A füstölt csülök használható a leveshez, muffinhoz, salátához és még reggelinek is kiváló.
Ezúttal bevásárlólistát is készítettem a menütervhez. A listára csak a hozzávalók neveit írtam föl azért, mert te döntöd el, hogy mekkora mennyiségű ételt készítesz. Azokat az alapanyagokat írtam fel a listára, amelyek nem biztos, hogy mindig vannak a konyhádban. Bár a magam részéről olajat, zabpelyhet, lilahagymát, vöröshagymát mindig tartok otthon, de sajt, zöldségek és darálthús is akad rendszeresen.
[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_cta admin_label=”Cselekvésre felhívás gomb” title=”Ha regisztráltál már nálunk és bejelentkeztél hozzánk, akkor erre a gombra kattintva le is töltheted a nyomtatható (PDF) menüt.” button_url=”https://paleolcso.hu/download/heti-menu-15-het/?wpdmdl=4351&masterkey=58e89266069e3″ url_new_window=”off” button_text=”Menü letöltése” use_background_color=”on” background_color=”#0c71c3″ background_layout=”dark” text_orientation=”center” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″ background_image=”https://paleolcso.hu/wp-content/uploads/2016/12/chocolate-183543_1920.jpg” /][et_pb_cta admin_label=”Cselekvésre felhívás gomb” title=”Ha még nem regisztráltál, most is megteheted. Ingyenes és egyszerű!” button_url=”https://paleolcso.hu/register-2/?step=register” url_new_window=”off” button_text=”Regisztráció” use_background_color=”on” background_color=”#0c71c3″ background_layout=”dark” text_orientation=”center” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″ background_image=”https://paleolcso.hu/wp-content/uploads/2017/01/pumpkins-1659946_1280.jpg” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Sor”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Szöveg” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
hétfő | kedd | szerda | csütörtök | péntek | |
reggeli | Tejeskávé, sonkás- sajtos muffin, tea | Rántotta, tea, tejeskávé | Főtt csülöksonka, majonézes torma, sajt, tea, kávé | Tükörtojás császárszalonnán, tejeskávé | Sajtos virsli, tea, kávé |
ebéd | Rántott karajszelet salátával | Rakott kel,
alma |
Raguleves, sajtos muffin, alma | Gyros paleo csomagolásban | Tojásos nokedli salátával |
vacsora | Hamis bableves | raguleves | Sonkás saláta | tonhalsaláta | Füstölt szalonna, császárszalonna, sajt, lilahagyma |
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]