Többféle csontból szoktam leves készíteni. Ha grillcsirkét sütöttem, akkor annak csontját megmentem és abból is remek lesz. Ugyanígy teszek pulykacomb csontjával is. De szívesen főzök leves pulyka vagy kacsanyakból. A legfinomabb szerintem, bár valószínűleg nem a legolcsóbb, a marha velőscsontból készült leves.
A karalábét és a paprikát ki is hagyhatod, ha épp nincs szezonja. Kurkuma helyett tehetsz bele sáfrányt is. Ha szezonja van beleteheted a zeller és a fehérrépa levelét is. Nagyon finom lesz tőle a leves.
Hozzávalók
bármilyen csont vagy csontos hús, zellergumó, fehérrépa, sárgarépa, vöröshagyma, káposzta, karalábé, paprika, fokhagyma, egész feketebors, lestyán, só, kurkuma, tárkony.
Elkészítése
- A megmosott csontokat egy nagy fazékba tesszük és hideg vizet öntünk rá.
- Feltesszük főni.
- Amikor felforrt, leszedjük a barna habját.
- Hozzáadjuk a szemesborsot, sót és a többi fűszert.
- Alacsony lángon főzzük, amíg a csonton lévő hús megpuhul.
- Beletesszük a zöldségeket és addig főzzük, amíg megpuhulnak.