Saláták maradékra hangolva

Sülthús maradékokból általában salátát készítek. Ezek a saláták talán jobban is ízlenek, mintha csak úgy eredetileg is azt akartam volna készíteni. Egyrészt örülök, hogy megmentettem a maradékot és spóroltam vele, másrészt a sülthúsok fűszerezése hozzáad plusz aromát a végeredményhez.

Legutóbb a férjem imádott konyhagépét, a kontaktgrillt vetettük be. Általában csirkemellett süt rajta, igen süt, mert imádja használni. Mi több, ő is fűszerezi a húst. (Büszkeségem határtalan!) Legutóbb döner kebap fűszerkeveréket szórt a csirkemellekre és úgy sütötte ropogósra őket. Általában reggeli munka ez, mert így a lehető legfrissebben vihetjük magunkkal az ebédet. Zöldsaláta volt hozzá a köret. Mivel pénteken rövidebb a munkaidőm, így egy igazán bőséges reggeli után csak egy részét ebédeltem a meg a grillcsirkének. A többit hazahoztam és a hűtőben várta a sorsát. Vacsora lett belőle.

A magam részéről mindenféle zöldséget, sajtot sőt néha almát is kockázok fel a salátához és leöntöm olívaolajjal. De előfordult, hogy a sülthússal együtt sülő zöldségeket is beleaprítottam. Igazán finom, mert azok is átveszik a fűszerek ízét. Érdemes kipróbálni.