Bolognai szósz tökforgácson

Inkább csak ragu a’la bolognese ihlette szósz az, amit most bemutatok nektek. Viszont finom, gyors és egészséges is. Elkészíthető a húsleves maradékaiból is.

Ha húslevesből származó húsból készíted, akkor késes aprítóban érdemes a húst szétcincálni. Tegyél hozzá a maradék zöldségekből és együtt daráld át őket. Ezt a darát dobd zsírra és ezt lehet felengedni paradicsomlével, majd ízlés szerint fűszerezni.

Hozzávalók

50 dkg darált hús, egy liter sűrű paradicsomlé, nyírfacukor, oregáno, bazsalikom, bors, só, egy fej vöröshagyma, három gerezd fokhagyma, két kanál zsír, gyalult-fagyasztott tök, reszelt sajt.

Elkészítése

  1. A felkockázott hagymát zsíron üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a darálthúst és fehéredésig sütjük.
  3. Ráöntjük a paradicsomszószt.
  4. Fűszerezzük ízlés szerint.
  5. Kétszer felforraljuk.
  6. A kiengedett tökön tálaljuk sajttal megszórva

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben