Sütőtök receptek a spórolás jegyében

Az konyhapénz megmentésének egyik módja, ha szezonális alapanyagokat veszel. Ezeket sokszor akciózzák is, így még jutányosabban lehet hozzájutni. A magam részéről ilyenkor minimum dupla adagot vásárolok és a felét elteszem későbbre. Mélyhűtőbe vagy csak hűtőbe. Most épp tél van és maradt két nagy sütőtök itthon egy akciós időszakból. Itt az ideje felhasználni őket. Következzenek a legjobb sütőtök receptek.

Szeretjük magában is megsütve, de ekkora mennyiséggel biztosan nem bírunk el. Ezért többféle étel lesz belőle, vagyis a sült sütőtökből. Így nem lesz unalmas és olcsón készíthetek változatos ételeket. Elsőként sütőtök italt készítek belőle, mert imádom. Ezért előrelátó módon még dobok a tepsibe a sütőtök mellé két felszeletelt almát is. Másodikként köret készül belőle. Ez az egyik kedvencem, magában is megeszem a sütőtökpürét. Végül krokett is lesz belőle. A férjem inkább magában eszi, házi ketchuppal, de köretnek is remek.

Egyébként készülhetne még – ha maradna – szilvásgombóc, nudli, derelye, sütőtökös pogácsa vagy paleo muffin sütőtökösen.

Ha hagyok nyersen is pár kockányi sütőtököt, akkor levest készítek belőle.