Sültsonkás tükörtojás paradicsommal

Ez az étel is egy nehéz nap vacsorája. Akkor készítem, ha a piacon sikerül beszereznem hagyományos, házi készítésű sonkát. Annál jobb nincs is. De nem csak sütve szoktuk megenni, hanem csak úgy magában is paradicsommal, lilahagymával, paprikával vagy akár uborkával.

Nálam só és szárított (sómentes) zöldségkeverék a kedvenc fűszerezése ennek az ételnek.

Hozzávalók

6 tojás, 20 dkg füstölt sonka, 20 dkg paradicsom, zsír.

Elkészítése

  1. A sonkát úgy fél centi vastagságú darabokra vágom.
  2. Forró zsírban megpirítom az egyik felét.
  3. Miután megfordítottam ráütöm a tojásokat, amiket fűszerezek.
  4. Miután megsültek a tojások paradicsommal tálalom.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben