Rakott cukkini

A cukkíni dömpingszerűen érkezik a konyhánkra a család kertjéből nyaranta. Van olyan időszak, amikor komoly kreativitást igényel a feldolgozása, hogy már ne legyen unalmas. A rakott cukkíni viszont egyértelmű siker bármikor. Igaz, nekem a család kertje szolgáltatja ingyen az alapanyagot, de azért a piacon is nagyon olcsón be lehet beszerezni ebben az időszakban. Ráadásul gyors és az előző napi maradék pörkölt vagy brassói újrafelhasználására is kitűnő megoldás.

Hozzávalók

fél kg sertéscomb, 20 dkg vöröshagyma, 1 kg cukkíni, 1 db tojás, só, bors, zsír, kakukkfű, pirospaprika ízlés szerint.

Elkészítése

  1. A húsból pörköltet készítünk.
  2. Amikor kihűlt késes aprítóban apró darabkákra daráljuk.
  3. A cukkínit meghámozzuk, kimagozzuk és szeletekre vágjuk.
  4. Forró zsírban aranybarnára sütjük és megsózzuk.
  5. Tűzálló edényben először a sült cukkinit tesszük le, majd a húst és így rétegezzük.
  6. Legtetejére cukkini kerül.
  7. Kb. öt dekányi cukkinit lereszelünk és belekeverjük a tojást. Sózzuk, borsozzuk.
  8. Ezzel öntjük nyakon a cukkini rakást.
  9. 180 fokon 25-30 perc alatt összesütjük. Akkor jó, ha aranybarna a teteje.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben