Barackos piskóta

Amióta rájöttem, hogy liszt helyett dióval, mandulával vagy zabliszttel tudok is piskótát készíteni kinyílt ismét a sütibirodalom előttem. Piskótatekercs, gyümölcsös piskóták, mindenféle ízű torták, pohárkrém alapok készültek már belőle. Íme a barackos piskóta receptje. De bármilyen gyümölccsel megszórhatjátok.

Ha fagyasztott gyümölccsel szórjátok meg, akkor előtte olvasszátok ki és egy nagy tésztaszűrőbe téve alaposan csöpögtessétek le. Ha ezt nem teszitek, a piskóta az átlagosnál is laposabb lesz.

Hozzávalók

5 tojás, 5 kanál nyírfacukor, 5 kanál zabliszt, egy teáskanál szódabikarbóna, őszibarack, sárgabarack és nektarin vegyesen  apróra vágva.

Elkészítése

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Miközben verjük a fehérjét hozzá adjuk a cukrot kanalanként.
  3. Majd a tojássárgáját és a szódabikarbónát is.
  4. A zablisztet fakanállal keverjük a habos masszába, de óvatos, lassú mozdulatokkal.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és beledobáljuk a felkockázott gyümölcsöket.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon közel 20 perc alatt megsül.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben