Barackos piskóta
Amióta rájöttem, hogy liszt helyett dióval, mandulával vagy zabliszttel tudok is piskótát készíteni kinyílt ismét a sütibirodalom előttem. Piskótatekercs, gyümölcsös piskóták, mindenféle ízű torták, pohárkrém alapok készültek már belőle. Íme a barackos piskóta receptje. De bármilyen gyümölccsel megszórhatjátok.
Ha fagyasztott gyümölccsel szórjátok meg, akkor előtte olvasszátok ki és egy nagy tésztaszűrőbe téve alaposan csöpögtessétek le. Ha ezt nem teszitek, a piskóta az átlagosnál is laposabb lesz.
Hozzávalók
5 tojás, 5 kanál nyírfacukor, 5 kanál zabliszt, egy teáskanál szódabikarbóna, őszibarack, sárgabarack és nektarin vegyesen apróra vágva.
Elkészítése
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
- Miközben verjük a fehérjét hozzá adjuk a cukrot kanalanként.
- Majd a tojássárgáját és a szódabikarbónát is.
- A zablisztet fakanállal keverjük a habos masszába, de óvatos, lassú mozdulatokkal.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és beledobáljuk a felkockázott gyümölcsöket.
- Előmelegített sütőben 180 fokon közel 20 perc alatt megsül.